Viborg Internationale Kirkemusikfestival 2020

Igen i 2020 vil Viborg Internationale Kirkemusikfestival fylde Viborgs kirker med masser af sang og musik af den allerfineste kvalitet. Fra fredag den 13. marts til og med søndag den 22. marts går det løs. Ovenikøbet tyvstartes der fra begyndelsen af marts med en mængde arrangementer for skolebørn, konfirmandhold og gymnasieelever. Også kirkerne i omegnen byder ind med fine koncerter i ugen op til den 13. marts.

Viborg Domkirke står igen centralt placeret i programmet. Her kan nævnes åbningskoncerten den 13. marts, hvor Trinitatis Kantori fra København synger et helt særligt program med musik for flere kor og mange stemmer. Således vil man kunne høre et værk fra 1500-tallet for ikke mindre end 40 stemmer af den engelske komponist Thomas Tallis. Søndag er der festgudstjeneste i domkirken, hvor kirkens ungdomskor og kantori sammen med Morten Andersen Krogh og organisterne uropfører musik skrevet til lejligheden af Holmens Kirkes organist, Jakob Lorentzen, over nyskrevne tekster af Lisbeth Smedegaard Andersen. Senere søndag synger et kæmpekor fra korsammenslutningen Kor72 en times koncert. Dirigent og program er endnu ikke fastlagt. I løbet af ugen er der en række orgelkoncerter i byen, både med internationale og lokale organister. Også afslutningskoncerten finder sted i domkirken. Den vil være med det fremragende kor Lunds Vokalensemble fra Sverige.

Nærmere program for festivalen er under udarbejdelse og vil blive offentliggjort i løbet af efteråret på festivalens hjemmeside www.viborgfestival.dk.

Foto: Flemming Jeppesen. Venligst udlånt af Viborg Internationale Kirkemusikfestival.