Højmesser og gudstjenester i Viborg Domkirke og Gråbrødre Klosterkirke

Ligesom alle andre kirker i folkekirken, er Viborg Domkirke en sognekirke.

Søn- og helligdage kl. 10.00 er der højmesse.
De fleste søndage i sommerhalvåret er der også morgengudstjeneste i Gråbrødre Klosterkirke kl. 8.30, undtaget er dog juli måned.
I vinterhalvåret er der ud over højmessen eftermiddagsgudstjeneste i domkirken kl. 16.30. Èn søndag om måneden er eftermiddagsgudstjenesten dog i Gråbrødre Klosterkirke.

Kirkeårets højtider markeres på forskellig vis i gudstjenesterne.
Til familiegudstjenesterne er alle børn ifølge med voksne velkomne. Her inviteres også de børn, der blev døbt i Viborg Domkirke for fire år siden.

Viborg Domkirke er foruden sognekirke også stiftskirke for Viborg Stift. Når en nyuddannet præst bliver ansat i et sogn i Viborg Stift, skal vedkommende ordineres. Ordinationen er en festlig gudstjeneste som finder sted i Viborg Domkirke.
Alle er velkommen til at overvære en ordination.

Kirkebil

Kirkebil kan benyttes til én af søn-/helligdagens gudstjenester.

Bestil kirkebil ved at kontakte kordegnekontoret i åbningstiden, tlf. 87 25 52 55, eller ved henvendelse til Taxa lørdag og søndag, tlf. 86 62 66 00.

Kirkekaffe

Med få undtagelser er der efter søndagens højmesse kirkekaffe i caféen i Sognegården, hvor alle er velkomne.

Vi bruger alkoholfri druesaft ved nadveren

Fotografering

Til gudstjenester og kirkelige handlinger må der fotograferes under ind- og udgangsmusik.
Hvis du mener, det er nødvendigt at tage fotos i løbet af handlingen, så beder vi dig tage fotos fra din plads, og kun af dem du kender.

Ingen begivenheder fundet.