Det er os en stor glæde at kunne meddele, at Viborg Domsogns Menighedsråd har ansat Morten Ladehoff som ny domorganist pr. 1. september. Vi byder Morten hjertelig velkommen og glæder os til det fremtidige samarbejde.

Morten skriver om sig selv: 
Mit navn er Morten Ladehoff, jeg er 41 år, opvokset og bosiddende i Viborg. Jeg har to piger sammen med min ekskone Signe Buch Ladehoff, som er organist i Sortebrødre Kirke.
Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og debuterede i 2004 fra solistklassen efter videregående studier i Stuttgart og Sverige. Derudover er jeg uddannet som komponist, og efter sammenlagt 10 års konservatoriestudier blev jeg i 2008 tilknyttet konservatoriets kirkemusikalske faggruppe som underviser i liturgisk orgelspil og musikteori.
Efter mange år i Aarhus vendte jeg tilbage til Viborg som konstitueret organist i Sortebrødre Kirke, og kort tid efter blev jeg ansat som 1. organist i Skive Kirke, hvor jeg nu har været i 12 år. Skive er et stort og aktivt bysogn, hvor jeg gennem årene har optjent erfaring med de mange forskellige aspekter af organistarbejdet. Jeg oprettede i sin tid et blandet kor med sangere i gymnasiealderen, og jeg har i alle årene nydt at arbejde med de unge sangere og fundet stor værdi i at kunne bidrage til deres personlige og musikalske udvikling igennem korfællesskabet. 
I 2004 var jeg finalist i den prestigefyldte improvisationskonkurrence i St. Bavo-katedralen i Haarlem (Holland) som den første dansker i konkurrencens historie, og jeg har også været finalist og prismodtager i andre internationale orgelkonkurrencer. Det har givet mig en uvurderlig indsigt i de forskellige landes kirkemusikalske kulturer, skærpet mit orgelspil og lagt fundamentet til et internationalt netværk. I 2021 er jeg udvalgt til at repræsentere Danmark som orgelsolist ved ‘Nordisk Kirkemusik Symposium’ i Helsinki bl.a. med en solokoncert i den imposante domkirke.
Det er en stor ære at få lov til at fortsætte Viborg Domkirkes fine kirkemusikalske tradition, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med Jette Haslund Birch om at videreføre det fornemme korarbejde. Jeg håber, at I vil tage godt imod mig, og glæder mig til at lære så mange af jer som muligt at kende.