Vi er glade for at kunne fortælle, at Viborg Domsogns Menighedsråd har ansat Helle Kjærulff Søndergaard som kirketjener. Helle starter i sin nye stilling 1. oktober, men du vil allerede nu kunne møde hende i kirken og sognegården, hvor hun hjælper til på honorarbasis. Vi byder Helle hjerteligt velkommen! Både menighedsrådet og de øvrige medarbejdere ser frem til samarbejdet.

Helle skriver om sig selv:

Jeg hedder Helle, er 33 år og bor sammen med min mand og vores søn på 3,5 år i Skive. I 2014 flyttede vi sammen i Skive, da jeg blev færdig med min uddannelse i Aarhus som cand.mag. i dansk og religionsvidenskab. Det var også i Skive, jeg fik mit første job som underviser på gymnasiet. Efter 3 år i underviserverdenen har jeg søgt nye veje i mit arbejdsliv. Kirken har jeg altid været aktiv i, så jeg har set den som en oplagt mulighed.
Mit første arbejde var i børnekoret ved Øster Bjerregrav Kirke og Ålum Kirke. Siden fortsatte jeg under min skolegang i Randers i Skt. Peders Kirkes Drenge- og Pigekor hos Karsten Blond og i teenageårene som sopran i Sct. Mortens Kirke under direktion af Ulrik Damm. Jeg kommer fra et job som kirketjener i Tjele og Nørre Vinge Sogn, hvor jeg det seneste år har været rigtig glad for arbejdet og egentlig kun har savnet flere opgaver.
Viborg Domkirke har et fantastisk skønt kirkerum, som både rummer store og små begivenheder i vores tilværelse. Samtidig formår det også at være et rum til fordybelse og ro. Jeg trives med at skabe de gode rammer for de mange, der kommer i kirken, og kan lide at møde turister såvel som de faste kirkegængere til en uformel snak om kirkens arrangementer og historie.
Nok er jeg teoretisk uddannet, men jeg holder meget af de praktiske gøremål. Det bliver dejligt at være med til at vedligeholde kirken, holde området rent og pænt, så alle kan komme i kirken.
Jeg glæder mig til samarbejdet med alle de andre engagerede medarbejdere.